Over United Calla

United Calla is een onderneming die is ontstaan uit drie bedrijven die allen al lange tijd actief zijn in de Calla.
- Knollenkweker J.C. Van Dijk & Zn's uit Breezand
- Potplantenkweker Breugem Calla uit Bleiswijk
- Snijbloemenkweker G. de Boef uit Poederoijen

Zij zijn samen de uitdaging aangegaan om zich met het nieuwe sortiment te kunnen onderscheiden van andere Calla producenten.
De basis voor het United Calla sortiment is de verdelingskraam van Andrew Wearmouth, Calla New Zealand, welke in 2011 door United Calla is overgenomen. Diverse geslaagde marktintroducties uit het verleden komen voort uit de genetica welke United Calla nu heeft overgenomen. Denk hierbij aan Passionfruit®, Red Sox® en Mercedes®. De laatste 8 jaar is er volop gekruist met interessante genetische lijnen die de kwaliteit van de gehele kraam naar een hoog niveau hebben getild. Het inkruisen van materiaal van Trevor Brljevic vormt hier een belangrijke pijler. Door de grote afstand tussen Nieuw Zeeland en de Europese en Noord Amerikaanse markt, is er de laatste jaren vooral veredeld en is er geen aandacht besteed aan marktintroducties. Door de overname van deze veredelingskraam door United Calla komen veel interessante cultivars nu beschikbaar voor een verdere uitrol.

In samenwerking met Hobaho zal aan een verdere uitrol van het United Calla sortiment gewerkt gaan worden. Ook de veredeling zal via het Testcentrum van Hobaho vervolgt gaan worden.
Cathy Osselton is als veredelaar nauw betrokken bij deze voortgang. Dit zal tot verdere vernieuwing en opwaardering van het Calla sortiment gaan leiden.